ПОВИК ЗА ОНЛАЈН КУРС: ВОВЕД ВО ТЕАТАРСКАТА УМЕТНОСТ

Пресврт преку својата едукативна програма „Театар за сите“ отпочнува нов, едномесечен онлајн курс „Вовед во театарската уметност“. Ги следиме современите текови на онлајн едукацијата и се обидуваме да одговориме на предизвикот со тоа што нудиме можност за квалитетно исполнување на слободното време на сите љубители на театарската уметност. Програмата „Вовед во театарската уметност“ е едномесеченContinue reading “ПОВИК ЗА ОНЛАЈН КУРС: ВОВЕД ВО ТЕАТАРСКАТА УМЕТНОСТ”

Отворена проба со екипата на „Иднината е приватна“

Во рамки на својата едукативна програма „Театар за сите“, ви нудиме можност да присуствувате, но и да учествувате на онлајн пробата со актерската екипа и режисерот за претставата „Иднината е приватна“ во продукција на Пресврт, на тој начин симболично одбележувајќи го Светскиот ден на театарот, 27.март. Имајќи ја предвид моменталната состојба и во интерес наContinue reading “Отворена проба со екипата на „Иднината е приватна“”

Придобивките од драмската игра

Драмската игра, во многу училишни системи низ светот, е од исклучителна важност за детскиот развој. Но, драмската игра може да биде полезна како за младите, така и за возрасните. Еве неколку придобивки од овој тип на активности кои, воедно, ги нудиме преку нашите едукативни програми: Опуштање од емотивната напнатостВозрасните често знаат, одново и одново, даContinue reading “Придобивките од драмската игра”

ПОВИК ЗА УПИСИ: Осми циклус на редовни часови за млади и возрасни

Во тек се уписите за Редовните часови за млади и возрасни на прогрмата “Театар за сите”. Одоваа година, “Театар за сите” е официјална едукативна програма на “Пресврт”. Ова е осмиот циклус на часови и започнува на 3.февруари, а часовите кои се случуваат два пати неделно, се одржуваат во Центарот за дизајн и иновации “Јавна соба”.Continue reading “ПОВИК ЗА УПИСИ: Осми циклус на редовни часови за млади и возрасни”