СВРТИ СЕ КОН ТЕАТАР НА РАЗЛИЧЕН НАЧИН – Повик за учество на работилници

За ентузијасти од 18 до 24 години со претходно театарско искуство. Работилниците ќе се оддржуваат во саботи во просториите на „Комитет“ – Ул. Даме Груев (Катна гаража Беко Локал 21), Скопје.Предавачи на работилниците се актерите Наталија Теодосиева и Дени Стојанов.За да се пријавите потребно е да го пополните формуларот на следниот линк.Рокот за пријавување траеContinue reading “СВРТИ СЕ КОН ТЕАТАР НА РАЗЛИЧЕН НАЧИН – Повик за учество на работилници”

СВРТИ СЕ КОН ТЕАТАР – Повик за учесници на 4 онлајн работилници

Ако верувате дека театарот може да се случува било каде, тогаш, навистина целиот свет станува сцена. Останува на вас да подготвите изведба за вашата публика. Пресврт во рамки на проектот „Сврти се кон театар“ објавува повик за учесници на серија од четири онлајн предавања на кои ќе имате можност да подготвите монолог од вашите соништа!Continue reading “СВРТИ СЕ КОН ТЕАТАР – Повик за учесници на 4 онлајн работилници”