ЈАСМИНА ВАСИЛЕВА: Нашата едноставна улога во оваа криза – да им даваме на луѓето надеж

За првото мини-интервју, Пресврт разговараше со свој, театарски човек, актерката Јасмина Василева. Разговаравме за иднината на актерската професија, за сегашните, но и за посакуваните состојби во македонската театарска институционална и независна продукција, дури добивме и суптилна препорака за гледање серија во слободното време, имајќи ја предвид актуелната здравствена ситуација. 1. Какви се твоите размислувања заContinue reading “ЈАСМИНА ВАСИЛЕВА: Нашата едноставна улога во оваа криза – да им даваме на луѓето надеж”

Придобивките од драмската игра

Драмската игра, во многу училишни системи низ светот, е од исклучителна важност за детскиот развој. Но, драмската игра може да биде полезна како за младите, така и за возрасните. Еве неколку придобивки од овој тип на активности кои, воедно, ги нудиме преку нашите едукативни програми: Опуштање од емотивната напнатостВозрасните често знаат, одново и одново, даContinue reading “Придобивките од драмската игра”