Што значи вашата поддршка за „Пресврт“?

Значи поддршка на театарска продукција која својот прв проект го почнува независно од
институционално финансирање, односно се обидува да изнајде алтернативни начини и извори
на буџетот за реализација на претставата.

Значи постоење на можност за промена на статусот кој независната македонска продукција го
има, како и свртување на вниманието кон условите во кои голем дел од театарските
работници творат.

Значи дека сте општествено одговорни и препознавате група на млади луѓе кои едноставно,
сакаат да работат.

Значи колегијалност и солидарност, доколку поддршката дојде од колегите ширум театрите.
Значи мотивација зашто е тешко да се почне од нула, но не и невозможно.

Поддржете ја претставата “Иднината е приватна” и донирајте. Би ви биле неизмерно
благодарни, а секако, тука сме да ви помогнеме во процесот на донирање преку онлајн
платформата за која не ви е потребна PayPal сметка. Доколку имате потешкотии, пишете ни!

Штом се приклучите на нашата страна на платформата GoGetFunding следете ги овие пет лесни чекори:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: